logotipus

ColĚlaboradors

Desenvolupament de la partida

Inici
El jugadors se situen de tal manera que cadasc˙ tÚ a dreta i a esquerra els jugadors de l'altra parella. Es tria un jugador a l'atzar, el qual una vegada ha mesclat les cartes, les dˇna per escapšar al que tÚ a l'esquerra per a desprÚs repartir-les.
Repartir
El jugador que reparteix les cartes en donarÓ cinc al que estÓ a la seva dreta, cinc al seu company, cinc al que estÓ a la seva esquerra i cinc per a ell. RepartirÓ aquest procÚs un altre pic, de tal manera que cada jugador disposarÓ de deu cartes que nomÚs ell sabrÓ quines sˇn. Un cop repartides es comenša a jugar.
Jugar
El jugador que tÚ el cinc d'oros Ús el qui enceta la primera jugada de la partida. TriarÓ una carta, d'un coll, de les que tÚ a la mÓ i la deixarÓ cara amunt, visible als altres jugadors. Un rere l'altre i en sentit antihorari els altres jugadors triaran una carta del mateix coll, sempre que sia possible, i tambÚ la deixaran cara amunt. Guanya la carta amb mÚs valor.
Arreplegar
La parella que guanyi la jugada recollirÓ les cartes i les deixarÓ cara avall. El jugador que guanyi la jugada comenšarÓ la segŘent. Un rere l'altre i en sentit antihorari els altres jugadors serviran, i si no Ús possible es buidaran una carta i tambÚ la deixaran cara amunt. La parella guanyadora les recollirÓ i les deixarÓ cara avall a damunt el seu caramull. I aixÝ fins a deu vegades.
Comptar
Una vegada acabat el joc, cada parella agafarÓ el seu caramull de cartes i comptarÓ els punts obtinguts segons la puntuaciˇ de les cartes. Si cap parella arriba als trenta punts, es pren nota dels obtinguts i es comenša un altre joc. MesclarÓ i repartirÓ el jugador que ha encetat el joc anterior, el de la seva esquerra escapšarÓ i el de la seva dreta iniciarÓ un nou joc.
Guanyar
Es jugaran tants de jocs com calguin per arribar als trenta punts. Una vegada assolits no caldrÓ acabar l'˙ltim joc del cantˇ.
Final
La parella que primer arribi tres cantons es declara guanyadora de la partida.